24 Απρ 2013

Νέα της ομάδας μελέτης Αρχαίας Όρχησης

1. Οι παραστάσεις "Το τραγούδι του Ήλιου με την Αρχαία Όρχηση" για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, ξεκίνησαν τον Απρίλιο από Σχολεία του Πειραιά και των Μεγάρων με τη συνεργασία του παραρτήματος Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις σε Δήμους και Σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού για το 2013 (επισυναπτόμενο).






2. Στις 29 Ιουλίου ξεκινά η εβδομάδα εντατικών μαθημάτων αρχαίας όρχησης (έως 6 Αυγούστου) με διδάσκοντες τους Μαρία Μουσουράκη (Ruby Ginner Method), Φιφίκα Νικολοπούλου (Πλάσιμο της Αρχαίας Γραμμής), Katsura Kan (Noh theatre - Butoh - Αρχαίο Δράμα) σε εποπτεία της Άννας Λάζου. Καθημερινό πεντάωρο πρόγραμμα και συμμετοχή σε παράσταση. Διεθνής πιστοποίηση σπουδών.Πληροφορίες για εγγραφές και όρους συμμετοχής στο dorastratou.ancientorchesis@gmail.com.

3. Το διεθνές συνέδριο για το αρχαίο ελληνικό δράμα και την όρχηση θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη συνεργασία του Θεάτρου "Δόρα Στράτου". Θα συμμετάσχουν καθηγητές και ειδικοί ερευνητές της Ελλάδας και του εξωτερικού και ειδικό αφιέρωμα στο έργο του Ευάγγελου Μουτσόπουλου για την αρχαία όρχηση. Υποδειγματική διδασκαλία των Ευμενίδων του Αισχύλου από το θίασο της ομάδας θα συνοδεύσει το συνέδριο. Ενημερωθείτε από το dorastratou.ancientorchesis@gmail.com και το Study Group of Ancient Orchesis στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου